EVE Borstprotheses

EVE borstprotheses op maat

Wat is een EVE borstprothese?

EVE borstprotheses zijn mallen die de bestaande borst van een vrouw nabootsen. Er wordt een scan van het lichaam en de (overgebleven) borst in de bh gemaakt. Vervolgens wordt er een 3D mal gemaakt die de vorm van de borstprothese voorstelt. 

Met zo'n EVE borstprothese kunnen vrouwen hun bh's laten aansluiten aan hun lichaam, nadat zij een operatie moesten ondergaan. Denk aan vrouwen die een borstamputatie door borstkanker moesten ondergaan, of aan vrouwen die wel een borstsparende operatie kregen, maar waarbij een prothese alsnog noodzakelijk is.

Een EVE borstprothese zorgt ervoor dat iedere vrouw die er een nodig heeft zich vrouwelijk, zelfverzekerd en comfortabel voelt. De prothese wordt zo gevormd dat het perfect aansluit op het aanwezige weefsel. Hierbij wordt rekening gehouden met de gezonde borst, uw behoeftes en de staat van de borst waar de EVE borstprothese voor wordt gebruikt.

Hoe wordt mijn borstprothese gemaakt?

Alle EVE borstprotheses zijn maatwerk. Geen één lichaam is immers hetzelfde, en al helemaal niet wanneer vrouwen om wat voor reden dan ook een borstprothese nodig hebben. Om een prothese te ontwikkelen die goed zit bij de borst, ongeacht litteken of vervorming van de huid, worden een aantal stappen gevolgd.

  1. Intake gesprek bij onze specialist

Het ontwikkelen van EVE borstprotheses begint altijd bij een intakegesprek met onze specialist. Hierbij krijgt u uitleg over het product, hoe het ontwikkelproces verloopt en brengt de specialist in kaart hoe de borstprothese eruit komt te zien. Dit door middel van een scan, metingen en uw wensen voor de prothese, zoals de kleur.

Allereerst, vertelt u wat uw situatie is. Zo krijgt de specialist een goed beeld van het soort prothese dat nodig is. Dit kan verschillend zijn voor vrouwen die een volledige borstamputatie zijn ondergaan en vrouwen die 'lichtere' schade hebben opgelopen. Hierbij bespreken we ook uw wensen en behoeften voor de perfecte borstprothese.

  1. Scan met en zonder Bh

Vervolgens gebruiken we een scanner om uw borsten in beeld te brengen om de juiste mallen te maken. Ook gaat de specialist meten. Zo verzamelt de specialist alle informatie die nodig is om uw EVE borstprothese naadloos aan te laten sluiten aan uw lichaam.

Het is belangrijk om bij deze scan rekening te houden met het volgende:

  • Er wordt een scan gemaakt van uw borsten met en zonder bh;
  • Een zwarte bh werkt niet goed voor de scan; draag daarom een bh met een andere kleur;
  • Draag geen push-up bh tijdens de scan, omdat dit ervoor kan zorgen dat de cup van de prothese niet goed bepaald kan worden.
  1. Kleur kiezen

Tijdens de intake wordt u ook gevraagd om de kleur te kiezen van de prothese. Hierbij kunt u een standaard prothese gebruiken om te kijken welke kleur het dichtst bij uw huidskleur komt.

  1. 3D model

Nadat alle informatie voor de borstprothese is verzameld, wordt uw prothese in een 3D-mal gemaakt, zodat u een goed beeld heeft van de grootte en vorm van de borstprothese.

  1. Akkoord met ontwerp

Bent u helemaal tevreden met het ontwerp die het 3D-model laat zien? Dan wordt uw daadwerkelijke prothese ontwikkeld.

  1. Passen

Uw EVE borstprothese is klaar! Tijd om het te passen. Hierbij kunt u de prothese passen met meerdere bh's, zodat u goed de manier waarop het zit kunt testen. Sluit het goed aan aan uw lichaam? Is het in lijn met uw andere borst? Al met al, voelt het als een goede oplossing voor u?

Onderhoud prothese Bh

Wij adviseren om de borstprothese dagelijks schoon te maken. Zorg dat u de borstprothese bewaart in het meegeleverde EVE-tasje. Dit verlengt de levensduur. Bewaar het ook altijd droog en zorg dat de borstprothese altijd schoon is voor gebruik. Om het schoon te maken kunt u talkpoeder gebruiken. Breng dit aan op de voorzijde van de EVE borstprothese en maak schoon met een grote poederkwast.

Het onderhoud van EVE protheses wordt door de specialist precies uitgelegd. Ook het aanbrengen wordt uitgebreid aan u verteld. Daarbij ontvangt u ook een instructiekaart waarop zaken, zoals het onderhoud en verzorging van borstprotheses wordt uitgelegd.

Zwemmen met EVE borstprotheses

Een van de grootste gemakken van de EVE borstprotheses is dat u er makkelijk mee kunt zwemmen en sporten. Zo hoeft u nooit meer na te denken over het dragen van een speciale bikini of badpak en kunt u zorgeloos genieten aan het strand of tijdens het sporten.

Dekt uw zorgverzekeraar een EVE borstprothese?

Ondanks dat iedere vrouw die het nodig heeft een borstprothese op maat verdient, is volledige vergoeding niet altijd vanzelfsprekend. Dus wanneer krijgt u de EVE borstprotheses volledig vergoed?

Wanneer u een verwijzing heeft van uw arts om een borstprothese te laten maken, kunt u bij ons terecht voor een intake waar een scan wordt gemaakt. Vervolgens gaat de scan naar onze leverancier. Zij komen met een voorstel, waarbij onze specialist een motivatie schrijft waarom u een maatwerk borstprothese nodig heeft. Beide documenten worden opgestuurd naar uw zorgverzekeraar. Bij goedkeuring van uw zorgverzekeraar, gaat de productie automatisch van start en ontvangt u volledige vergoeding.

Heeft u vragen over de dekking van uw zorgverzekering? Of heeft u andere vragen, suggesties over de EVE borstprotheses? Neem dan gerust contact op met ons: klantenservice@esterella.nl