Blog

Supporting Confidence | Amoena’s Lymfoedeem Zorg

Elke vrouw is uniek – net als elk geval van borstkanker. Veel vrouwen ontwikkelen tijdelijk postoperatief oedeem na een borstoperatie of chronisch secundair lymfoedeem op latere termijn. Voor deze vrouwen creëerde Amoena producten en oplossingen die postoperatief oedeem helpen voorkomen of het leven met chronisch lymfoedeem merkbaar verbeteren.

Amoena’s Lymfe Zorgconcept

Elke borstoperatie heeft een bepaalde impact op het lichaam; zo kan er zwelling optreden en is er het risico op het ontstaan van een postoperatief oedeem. De postoperatieve beha’s van Amoena zijn ontworpen om de geopereerde borst(en) gestabiliseerd te houden tijdens de genezingsfase. Ze minimaliseren ook het risico op tijdelijk postoperatief oedeem.

Daarnaast zijn er ook factoren die kunnen bijdragen tot chronisch lymfeoedeem zoals het aantal verwijderde lymfeklieren, een borstoperatie met complicaties zoals wondinfecties, beha’s die niet goed passen en in de huid duwen, metastase, littekens en bestraling. Uit deze bevindingen is het Amoena Lymfe Zorgconcept ontstaan. Hieronder zullen we drie populaire beha’s van Amoena uit verschillende productcategorieën kort bespreken.

Leyla

De postoperatieve beha Leyla van Amoena is onze best verkocht prothese-bh. Een speciale compressiezone ondersteunt de borst zonder druk uit te oefenen op de cupzone. Daarnaast is de naadloze prothese beha voorzien van lichte drukzones opzij en achteraan om de lymfedrainage te stimuleren en postoperatief oedeem te helpen voorkomen. Door de geïntegreerde hoesjes voor een Priform, borstprothese of shaper, de brede en comfortabele schouderbandjes en de voorsluiting is de beha makkelijk in gebruik te nemen.

Linda

Na je herstelfase of op latere termijn kan het zijn dat je chronisch secundair lymfoedeem ontwikkelt. De Linda Beha verlicht de druk door innovatieve ‘bonding’ technologie (platte naden die het snijden in de huid voorkomen), wijde schouderbandjes voor een hoog draagcomfort, SensElast® technologie op de zijkanten dat een licht massage-effect met bewegingsvrijheid combineert en een hoge gewatteerde rugsluiting voor meer comfort.

Leslie

Na je herstelfase of op later termijn op zoek naar lingerie en badmode met een hoog draagcomfort? De Leslie beha is ideaal bij licht lymfoedeem in het thoracale en/of borstgebied. Het gestructureerde materiaal geeft een licht massage effect wanneer je beweegt. De cup is speciaal ontworpen voor grotere maten; het biedt optimale steun voor vrouwen met een voller figuur of cup. Extra brede zij-en rugdelen zorgen voor ultiem comfort en tevens dat de beha onzichtbaar is onder kleding. De brede en gewatteerde schouderbandjes en de hoge gewatteerde rugsluiting zorgen voor meer comfort en een goede dekking.

 

Naast de bovengenoemde beha’s, hebben we bij Esterella nog veel meer prothese beha’s, lingerie, prothese sportbeha’s, tops en badmode – ook van andere merken zoals Anita en Anita Care.

Oudere post
Nieuwere post