Blog

Blog categories

Featured products

Custom block

Custom CMS block displayed at the left sidebar on the Catalog Page. Put your own content here: text, html, images, media... whatever you like.

There are many similar sample content placeholders across the store. All editable from Theme Editor.

Hoe vaak moet je je BH wassen?

We willen er graag mooi uit zien maar het wassen van onze favoriete bh is iets wat we toch wel vaak uitstellen. Terwijl het wel een absolute noodzaak is! Het zweet en de hoge zuurgraad tast namelijk het elastiek aan in je bh en bacteriën verspreiden zich daardoor snel. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van je bh en je lichamelijke hygiëne. Zorg er daarom voor dat je je bh’s op tijd wast om dit soort ongemakken te voorkomen.

BH wassen

Maak onderscheid tussen bh’s

Bekijk eens je lade en sorteer de bh’s. Alle satijnen, zijden, kanten en sport-bh’s leg je apart op een stapeltje. Schrik niet want sportbh’s moeten eigenlijk meteen na het sporten gewassen worden. Dit in tegenstelling tot de ‘normale’ bh’s die je na drie dagen officieel hoort te wassen. Wees selectief wanneer je je bh’s wast want alleen kledingstukken van hetzelfde materiaal kunnen samen gewassen worden met je bh’s. Oftewel alle satijnen bh’s was je dus alleen samen met je satijnen kledingstukken zoals je satijnen nachthemd. Sorteer daarna ook op kleur om te voorkomen dat de bh-stof vervaagt of verkleurd. Zorg er ook voor dat je een speciaal wasprogramma kiest wanneer je de bh’s gaat wassen zoals het ‘fijn wasprogramma’ van maximaal 30 graden. Als je dat niet doet is de kans groot dat de beugel en de cup van de bh’s gaan vervormen.

Koop een BH-zakje

Sowieso is het een noodzaak om kwalitatief goede bh-zakjes te kopen bij een speciaalzaak. Hiermee voorkom je een hele hoop ongemak. Denkend aan de beugel die uit de bh kan glijden en daardoor de wasmachine van binnenuit kan beschadigen of het elastiek wat onnodig uitrekt. Daarnaast is het aan te raden om de bh-sluiting altijd vast te maken voordat je de bh in de wasmachine doet. Op die manier blijven haakjes waar ze horen in plaats van dat ze terecht komen in een kwetsbaar kledingstuk.

Handwas versus gewone was

Sommige experts zweren bij de handwas om bh’s optimaal te wassen en te verzorgen. Anderen vinden dit weer onzin en zijn overtuigd dat de gewone wasmachine net zo effectief is. Aan jou dus de keuze waar je voorkeur naar uit gaat. Let bij het gebruiken van wasmiddel wel op de sterkte van het wasmiddel. Al te sterke wasmiddelen kunnen de vezels van de bh oplossen en de weefsels daardoor zwakker maken. Dit is het laatste wat je wil natuurlijk dus kies daarom voor een milde variant wasmiddel.

BH’s drogen

Wat veel vrouwen nog weleens doen is de pas gewassen kleding uitwringen. Dit is waarschijnlijk best mogelijk met andere kledingstukken maar doe dit niet met je pasgewassen bh. Wat je wel kan doen is de bh tussen twee handdoeken leggen en ertussen drukken zodat overtollig vocht in de handdoeken terecht komt. Vervolgens kan je de cups weer in de bh duwen zodat de bh weer in vorm is. Daarna kan je de BH aan de lucht drogen door de bh op de waslijn of het droogrek te leggen. Veel vrouwen hangen de bh op aan de randjes. Doe dit liever niet want de kans dat het elastiek van de bh-bandjes uitrekt is groot. Heb je geen wasrek tot je beschikking of hangt deze al helemaal vol met kleding? Leg dan je bh op een handdoek om te drogen en draai de bh na een halve dag om. Wil je je favoriete bh snel weer aan? Gebruik dan de droger door de ‘koele’ stand te kiezen en je hebt al snel een droge bh! 

Oudere post
Nieuwere post

Deze website gebruikt cookies om uw shop ervaring te verbeteren Meer informatie

Ok, ik heb het begrepen