Blog

De juiste borstvoedingsbh

Tijdens en na de zwangerschap verandert je lichaam. Zo ook je borsten. Voor en tijdens je zwangerschap moet je dus op zoek gaan naar de juiste zwangerschapslingerie. Het vinden van de juiste borstvoedingsbh na je zwangerschap kan dus een hele uitdaging worden. Hieronder geven we enkele tips waar je op moet letten bij het zoeken van de juiste borstvoedings bh.


Wat is een borstvoedingsbh eigenlijk?

Een borstvoedings bh is speciaal bedoeld en gemaakt voor de periode direct na de zwangerschap. Het doel van deze bh is dat het zeer gemakkelijk wordt om jouw baby borstvoeding te geven. De bh is namelijk gemakkelijk te verschuiven en te openen, waardoor er geen obstakels meer zijn om jouw baby borstvoeding te geven.

 

1. Wanneer heb ik een borstvoedingsbh nodig?

Tijdens je zwangerschap heb je deze bh nog niet nodig. Na een maand of vier groeien je borsten vrijwel niet meer, maar aan het eind van de zwangerschap zullen ze wel weer groeien. Dit is te danken aan de melkproductie die dan op gang komt. Het is daarom ook beter om pas aan het eind van je zwangerschap (zo’n 4 weken voor je uitgeteld bent) of na je zwangerschap de bh te kopen.

 

2. Kies de juiste maat

Tijdens de zwangerschap zullen je borsten in omvang groeien, wat het lastig kan maken om de juiste borstvoedings bh te vinden. Je bent namelijk gewend aan een bepaalde maat, maar ineens veranderen je borsten volledig. Het is heel belangrijk om je borsten tijdens en na je zwangerschap zelf op te meten, of vraag onze specialisten voor hulp, je bent altijd welkom.

 

3. Pas verschillende bh’s

Tijdens het passen van verschillende soorten bh’s kan het voorkomen dat je toch een grotere of kleinere maat nodig zult hebben. Het is bij een borstvoedings bh heel belangrijk dat de borsten er volledig inpassen.  Beweeg goed en voel of de bh lekker zit. Voldoet het aan al je eisen en zit hij goed? Dan is de bh geschikt voor jou!

Oudere post
Nieuwere post